Türkiye'de Ödenmeyen Kiralar
Ödenmeyen kira, Türkiye'de birçok insanın karşılaştığı bir sorundur. Bu büyük bir sorun çünkü insanların ve ailelerinin yaşamlarını etkiliyor.
Türkiye'de iki tür kiralama sözleşmesi vardır. Birinci tip, kiracının aylık kira ödediği, ikinci tip ise haftalık kira ödediği tiptir. Her iki durumda da kiracılar ödeme yapmazlarsa ihtar alacaklar ve ardından para cezasına çarptırılacaklar. Yine de ödemezlerse, polis tarafından eşyalarına el konulacak ve ardından evlerinden tahliye edilecektir.
Hükümet yıllardır bu sorunu çözmeye çalışıyor ama şu ana kadar başarılı olamadı.
Türkiye'nin kiralama piyasası son birkaç yıldır dalgalanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun bir raporuna göre, Türkiye'de şu anda 2,5 milyon konut var ve bunların 1,3 milyonu kiralanmış, 1,2 milyonu ise sahiplerine ait. Ülkenin nüfusu yaklaşık 80 milyon olup, bunun yaklaşık %42'si şehirlerde ve %58'i köylerde veya kırsal alanlarda yaşamaktadır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan verilere göre, bir dairenin aylık ortalama kirası şu anda İstanbul'da 430 dolar civarında ve bu, sadece birkaç yıl önce aylık 280 dolara yakınken çok büyük bir artış. Bu artış, özellikle son birkaç yılda kiraların önemli ölçüde arttığı İstanbul gibi büyük şehirlerde birçok kişinin kirasını zamanında veya hiç ödememe fikriyle boğuşmasına neden oldu.
Enflasyon oranlarındaki artışla birlikte birçok Türk, yaşam masraflarını karşılamakta zorlanıyor. Bunlardan biri de kiradır. Son bir yılda kirasını ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 300 arttı.
Ödenmeyen kiralar Türkiye'de hem ev sahipleri hem de kiracılar için büyük sorun. Yüksek enflasyon oranları ile birlikte birçok kişinin yaşam giderlerini karşılaması zorlaştı ve bunlardan biri de kiradır. Son bir yılda kirasını ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 300 arttı, bu hem ev sahipleri hem de kiracılar için büyük bir sorun çünkü ödeyemeyenlerden para alamıyorlar veya ödeyecek başka birini bulamıyorlar. parası yetmek.